04.02.2010

Сърбия с подобрен рейтинг от ОИСР


Инвестор.бг

 

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е намалила кредитния риск на Сърбия от категория 6 на категория 5, е заявил днес вицепремиерът по европейската интеграция на страната Божидар Джелич, цитиран от EМportal.

Рейтингът на ОИСР се използва като референтен от всички организации и агенции за бизнес застраховане.

Така фирмите, които имат бизнес със Сърбия, ще плащат по-малко за застраховка на своите вземания и ставките може да паднат с около 0,2%.

Сръбският вицепремиер е казал още, че това е важен сигнал за всички инвеститори, тъй като неговата страна е единствената, която е подобрила този показател във време на икономическа криза.

Той е отличил и ролята на Германия и Франция, за да се случи това.

Според Джелич още от утре Германия ще започне да прилага новите по-ниски застрахователни ставки.

 

Запиши като MS Word

Стойността на дяловете и доходът от тях може да се понижат. Печалбата не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не възстановят целия размер на инвестициите си. Инвестициите в договорни фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или друг вид гаранция. Предишните резултати от дейността на фондовете нямат по необходимост връзка с бъдещите такива. Проспектът и правилата на фондовете са публично достъпни в офисите на СКАЙ Управление на активи и на адрес www.skyfunds.bg.