11.04.2018

Акцентите през март


  

снимка:www.betanews.com

 

През март волатилността на пазарите продължи да е по-висока от нормалното за последните години. Докато през февруари, инструменти експлоатиращи ниската волатилност реализираха значителни загуби и натиснаха пазара в САЩ, през март причините са доста по-конвенционални. Очакванията данъчната реформа на Тръмп да доведе до значителен ръст на печалбите бе подложена на преосмисляне с наближаване на сезонът на отчетите. През април и май предстои да видим дали високите очаквания за ръст на печалби ще оправдаят първоначалните оптимистични очаквания или ще се осъществяват опасенията от март за прекален оптимизъм.

Опасенията за възможна търговска война между Китай и САЩ засегнаха най-силно азиатските пазари, като почти всички от тях вече са на минус от началото на годината. Все още мерките които наложиха едни на други САЩ и Китай са по-скоро символични. Засягат изключително малка част от стоките, търгувани между двете държави. Опасенията са обаче, че това може да ескалира, ако Тръмп е сериозен, че иска да намали значително търговския дефицит с Китай.

Друга тема през месеца, която също повлия негативно бяха разкритията за липса на достатъчно защита на личните данни от страна на Фейсбук. В момент, в който защитата на личните данни е във фокуса на целия развит свят, това може да предизвика както значителни санкции, така и повече регулации. При всички положения бизнес модела на повечето информационни гиганти изглежда подлежащ на преосмисляне.

Тук можете да се запознаете с бюлетина за месец март, а повече информация за портфейлите на фондовете можете да намерите:

Скай Нови Акции

Скай Финанси

Скай Глобал ETFs 

 

Запиши като MS Word

Стойността на дяловете и доходът от тях може да се понижат. Печалбата не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не възстановят целия размер на инвестициите си. Инвестициите в договорни фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или друг вид гаранция. Предишните резултати от дейността на фондовете нямат по необходимост връзка с бъдещите такива. Проспектът и правилата на фондовете са публично достъпни в офисите на СКАЙ Управление на активи и на адрес www.skyfunds.bg.